I perioden desember 2009 til høsten 2014 var Kim Astrup sogneprest i Salangen menighet. I dag bor hun i Nordland hvor hun til daglig skriver barnebøker. For tiden er hun på besøk i Salangen igjen for føreste gang på to år. Natt til mandag overnattet hun i presteboligen. – Det var en rar følelse, sel vom det er ommøblert med andre møbler siden jeg bodde der, men kroppen min husket alle dørhåndtakene og trappetrinnene enda. De har også fjernet flere av trærne som sto på plassen, og det var på tide. Vi saget selv ned mange av trærne rundt presteboligen da vi bodde der, forteller tidligere sogneprest i Salangen, Kim Astrup til nettavisen.

Kim_Astrup_artikkelfoto.jpg
Karrierehopp: Fra presteyrket til barnebokforfatter. Førstkommende helg lanseres hennes første barnebok "Katinka på Berget". FOTO: PRIVAT

Ønsket et "vanligere" yrkesliv
I dag jobber Kim som barnebokforfatter, noe hun trives godt med. – Jeg var litt sliten av å jobbe kvelder, helger og høytider, og hadde dermed lyst til å jobbe med noe hvor man hadde et litt mer vanlig yrkes- og hverdagsliv. Det er ikke at jeg har sluttet å tro, men hadde lyst å prøve noe nytt. Jeg har alltid likt å skrive og å forberede ting, så det er ikke så stor forskjell fra presteyrket. Den ene boken jeg nå skriver handler om ei dame fra Hemnesberget som i dag er 90 år, hun forteller hvordan hun opplevde krigen på Hemnesberget. Boken er skrevet for målgruppen 10 - 11 år, og er illustrert av Valva Gisladottir, forteller Astrup.