Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Onsdag 21. mars 2018

  • onsdag-2°C
  • torsdag-2°C
  • fredag-4°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
En_tur_for_alle_kulturminnedagene_Utne_header
Folkehelsekoordinator Jorun Utne ser frem til folkevandring og guidet tur til Storhaugen på søndag, i forbindelse med kulturminnedagene. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Kulturminnedagene 2017 i Salangen:

Trim og kulturhistorie

SJØVEGAN: Til helga starter kulturminnedagene, og fokus vil primært være på Salangsverket og historien rundt driften. Det blir blant annet folkevandring til Storhaugen.


Førstkommende helg begynner kulturminnedagene, og da blir det stort fokus på Salangsverket. Salangen historielag i samarbeid med Sør-Troms Museum, kommunen og frivillige organisasjoner inviterer til en spennende og lærerik dag ved ruinparken ved Salangsverket førstkommende lørdag. Fra klokken 14:00 starter Salangen musikkforening med å hilse alle velkommen, sammen med leder for Salangen Historielag, Eliseus Rønhaug. Etter innledning av Rønhaug overtar direktør ved Sør-Troms Museum, Ole J. Furuset ordet med en tale. Klokken 15:00 arrangerer elevene ved Salangen skole "Den levende skogen" i regi av Annkristin Bakkemo. 16:30 skal Vårkvad og Kjølenkoret fremføre Guiseppe Verdis "Slavekoret fra Nebukadnesar" sammen med Salangen musikkforening. I tillegg vil det være matservering ved ruinparken, og mulighet for omvisning og salg på Lilleverket nede ved sjøen.

FRODE_HANSEN_VIMPEL_STM_HEADER.jpg
Frode Hansen ved Sør-Troms Museum forteller at de har et tett program klart for helga. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.


Vandring og guide til Storhaugen 
Søndag får man en unik mulighet til å kombinere trening med en fordypning i historien rundt den gamle gruva på Storhaugen. Salangen historielag, Kulturkontoret, Sør-Troms Museum og Seljeskogen IL inviterer til folkevandring til Storhaugen med avgang fra Øvre Seljeskog klokken 10:00, hvor turen går inn til Storhaugen hvor Per Dalberg vil bistå med guidet tur rundt anlegget som var der i forbindelse med Salangsverket. - Per Dalberg er en utrolig dyktig historiker og kjenner både området og historien som sin egen bukselomme. I tillegg vil det være matstasjon på Storhaugen, så de som ønsker å kjøpe noe må huske å ta med penger, oppfordrer Frode Hansen ved Sør-Troms Museum.


Godt for folkehelsa
Folkehelsekoordinator i Salangen kommune, Jorun Utne skal selv være med på folkevandringen på søndag, og håper så mange som mulig møter opp for å være med på turen. - Ettersom det er en bit å gå, er det ikke nødvendig å gå helt opp til Storhaugen, man kan for eksempel velge å bare gå til Bellassula og tilbake igjen om man ønsker. Men det er tross alt en god mulighet til å lære mer om området, jeg oppfordrer alle til å være med, det er en fantastisk fin tur, og vi vil gi et rolig tempo så alle kan kunne holde følge, de som ønsker å gå i litt raskere tempo kan gjerne gjøre det og gå i forveien, når vi kommer på toppen blir det grillig og matstasjon, sier folkehelsekoordinator Utne.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider