Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 21. april 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag9°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
bygdetunetbig[1]
Det ble koselig førjulstemning i mørket. FOTO: ULLA LOVA VIKLUND

Vellykket førjulstemning:

Trivelig nissebesøk

PRESTBAKKAN: Det ble meget trivelig da Venneforeningen og Sør-Troms Bygdemuseum inviteret til aking og førjulstemning på Bygdemuseet. Og tydeligvis er det mange snille barn i Salangen for selveste nissen tok seg tid til å stikke en tur innom.


Det vart full fart ned låvebrua da ungene raste ned på akebrett. – Ungene syntes det var kjempeartig og det akte veldig mye, forteller Ulla Viklund, konservator. – Det var ingen voksne som torte hive seg med dessverre, men det kan jo være en utfordring til neste år. Da vil vi gjerne ha de med på leken, sier hun leende.

 


Nissebesøket var et populært innslag. FOTO: ULLA LOVA VIKLUNDNissebesøk

Å gå på oppdagelsesferd inne på Bygdetunet i mørket var utrolig spennende. Barne lyste rundt i alle de mørke krokene på leting etter noe uoppdaget. Og når det ble kaldt var de så heldige at det var satt opp bålfat ute som de fikk varme seg ved. Både voksne og barn fikk kose seg med julegrøt, pepperkaker og gløgg, og selvsagt måtte det settes ut en skål med grøt til nissen. Og tydeligvis hadde alle barna vært snille for etter en stund kom faktisk nissen. Han storkoste seg med grøten og syntes den var kjempegod. Som takk delte nissen ut mandariner til alle, før han dro videre.

 

Håper på gjentagelse
Det var mange som hadde tatt turen til Bygdetunet denne kalde førjulskvelden. – Det gikk kjempebra og vi er meget fornøgd, sier Ulla og lover at de skal forsøke å få til et lignende arrangement neste år også.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider