Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
vilikkeokeeskattbig
Alle partier i kommunestyret var enige om å ikke øke eiendomsskatten i 2014, men holde den slik den er. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ingen partier i kommunestyret:

Vil ikke øke e-skatten

SJØVEGAN: Ingen av de politiske partiene i kommunestyret i Salangen vil øke eiendomsskatten til neste år. Det ble klart på dagens kommunestyremøte.


I dag var det siste kommunestyremøtet for de folkevalgte i Salangen i 2013. På møtet var selvsagt budsjett en av de viktiste sakene på møteplanen. I budsjettet for neste år, er det ingen av de politiske partiene i kommunestyret som vil øke eiendomsskatten i Salangen i 2014. - Vi i Senterpartiet går inn for å ikke øke eiendomsskatten i 2014. Vi vil holde den på fire promille, sa gruppeleder for Salangen Senterparti, Ivar B. Prestbakmo i møtet. Også Arbeiderpartiet med Åshild Bendiktsen i spissen ønsket heller ikke å øke eiendomsskatten i 2014.


Vil redusere den ytterligere
Salangen Høyre derimot ville redusere eiendomsskatten ytterligere, med en promille til tre promille i 2014. I 2015 ønsker partiet og redusere eiendomsskatten ytterligere igjen, men da til to promille. Det var Høyres representant Terje Bertheussen som la fram partiets alternative forslag til budsjett i møtet. - Når vi legger frem ett alternativ til budsjett, så er det også for å skape litt diskusjon, og for å se på om noen ting kan gjøres på en annen måte i forhold til budsjettet. Vi får mindre og mindre og rutte med i denne kommunen. Vi har ingen fond lengre, alt er brukt, sa Høyres Ronny Karlsen på talerstolen. Arbeiderpartiets Åshild Bendiktsen gikk så langt som å betegne forslaget til budsjett fra Høyre, som useriøst. Saken endte med at eiendomsskatten ikke blir forhøyet i 2014, men stabil slik den er i år på fire promille.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider