Det er en utfordendre tid Norge og resten av verden er i.

I denne tiden er det mange som sitter inne og kvier seg for å dra ut av husene sine. Mosjon er en viktig del av livet til mange og det er en fin måte å holde seg i form på.

— Det er en vanskelige tider og folk må være kreative i måte ned holder seg aktiv på, sier folkehelsekoordinator i Salangen kommune, Siri Bjerkan.

Hun trekker frem hjemmetrening som et alternativ til å dra ut for å trene.

— Det har blitt en oppblomstring i hjemmetrening. Det er kjempefint å gjøre øvelser hjemme. Der kan man blant annet bruk nettet til å finne tips til hvordan og hvilke øvelser som kan gjøres. Det bør pott sånn nå for dem som er i karantene og er syke. Det oppfordres til å holde seg hjemme og trene hjemme da, sier hun.

Om folk vil mosjonere ut, mener Bjerkan det er smartest å holde seg unna trafikkerte tidspunktene.

— Unngå de mest trafikkerte områdene og tidspunktene. Naturen er open for alle. I disse tider kan man ta turen alene og ikke oppsøke plasser der det er masse folk. Det er viktig å holde en meters avstand fra folk, og helst ikke gjøre det med mange andre, sier hun.

Bjerkan tror å holde seg i aktivitet, dog hjemme, kan være bra for den psykiske helsa også.

— Er man i form så er aktivitet viktig for den psykiske helsa. Mange er engstelige og urolige. Å være i aktivitet kan være en fin avkobling. Uansett hva folk gjør må man følge rådene fra Folkehelseinstituttet. Salangen kommune har oppdaterte råd og restriksjoner på sine sider, sier hun.