Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte mandag ettermiddag Nato-øvelsen Cold Response. Nettavisens journalist ble invitert til og overvære tronarvingens besøk hos svenske og finske tropper under øvelsen. Disse holdt til like nord for Bjerkvik i Narvik kommune på besøkselsestidspunktet. 

Det var en smilende og interessert Kronprins som inspiserte styrkene og fikk informasjon om materiell og personell på stedet. 

*Saken fortsetter under bildet*

kronprinsenbesoktebig.jpg
Kronprins Haakon blir tatt i mot av personell fra de finske troppene når han ankom Bjerkvik i Narvik mandag ettermiddag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Når besøket hos de allierte styrkene var over, tok Kronprinsen seg tid til noen spørsmål fra blant annet nettavisens journalist.

Kronprinsen kunne fortelle at han er imponert over arbeidet som gjøres under øvelsen. 

- Det er viktig og samarbeide med allierte styrker. De skal støtte oss, og skal dette fungere må de øve sammen med oss, sa Kronprinsen. Han sa også at han alltid trives i vårt område i nord, og er alltid like glad for å kunne komme tilbake.

To dagers besøk

Kronprins Haakon er general i Hæren og Luftforsvaret, samt admiral i Sjøforsvaret. Besøket hos troppene i Bjerkvik er starten på to-dagers besøk for Hans Kongelige Høyhet under øvelsen.

kronprinsenbesoktebig2.jpg
Det var et stort presseoppbud i forbindelse med Kronprins Haakon sitt besøk under NATO-øvelsen. FOTO: JON HENRIK LARSEN.