Det kom inn mange gode forslag om hvem som fortjente å få status som "Årets salangsværing 2017". Etter mye spenning under julemiddagen til kommunestyret på Too's Kafé i dag, torsdag var det klart for prisutdelingen. Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo holdt en varm tale hvor hun fremmet vinnerens innsats for å fremme sin kommune, og på hvilke grunnlag hun kom frem til å velge vedkomne som den verdige vinneren. - Det var mange gode kandidater til prisen, både enkeltpersoner og grupper, men disse personene skilte seg ut på grunn av å ha fremmet kommunen på begge sider av landegrensene, sa ordføreren i sin tale i forkant av prisutdelingen. Publikum ventet i spenning. -  Årets Salangsværing 2017 er Salaks AS med familien Bekkeli i spissen!, opplyste ordføreren overfor forsamlingen på Toos Kafe.

2017_aarets_salangsværing_utddeling_artikkelfoto.jpg
- Dette er kjempeoverraskende, sier Odd Bekkeli som ble "Årets Salangsværing 2017" med selskapet Salaks AS. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Støtter opp og sponser
En av begrunnelsene til at Salaks AS og familien Bekkeli fikk utmerkelsen var på grunn av sitt engasjement under Arctic Race of Norway, som skapte mye oppmerksomhet, i tillegg til å være ledende innen nytenkning i oppdrettsnæringen. Prisvinneren av "Årets Salangsværing 2017", Odd Bekkeli forteller at denne utmerkelsen kom som en stor overraskelse. - Dette synes vi er en kjempeoverraskelse, sier eier av oppdrettselskapet Salaks AS, Odd Bekkeli til forsamlingen. - Vi har veldig mange jern i ilden og vi vil mer enn vi har lov til. Vi prøver å støtte opp mot lokalsamfunnet, og har vært med på å sponse i store deler av regionen, fra Harstad til Sørreisa. Vi takker veldig for denne bemerkelsen, sier Odd Bekkeli på vegne av familien.