Salangen kommune går ut på sine nettsider og forteller om ukontrollert spredning av koronavirus av mutert type i nordnorske byer.

- Vi må påregne at det vil komme smitte også til vårt område.Det er av høy verdi å forhindre spredning. Hvert smittetilfelle er en betydelig belastning for de som rammes og medfører isolasjon for smittede og karantene for nærkontakter. Da disse virustypene spres lettere enn den opprinnelige typen, må forebyggende tiltak skjerpes.  Disse virustypene smitter via luftsmitte, små dråper (aerosol) som holder seg svevende i luften en stund og derfor kan spres mer enn 2 meter fra den som er smittet. Risikoen er størst innendørs, skriver kommunens på deres nettsider.


Oppfordring om munnbind

- Bruk munnbind på offentlige transportmidler, på offentlige kontor og i butikker. Vi vil kreve bruk av munnbind for besøkende og ansatte i sykehjem og likeledes på legekontor. Slik forebygger vi smitten sammen, og legger til rette for at både helsepersonell og befolkningen for øvrig kan få en best mulig påskefeiring, avslutter kommunen.