Det er få dager til jul og travle tider for butikkene. Nede hos Lotta på Rema 1000 Sjøvegan har de siste dagene vært hektiske, hun forteller at det til nå er solgt dobbelt så mye som det var beregnet. Det har vært veldig mye folk, mye mer enn jeg hadde trodd. Det har vært helt eventyrlig å være jobb. Jeg har veldig mange fine ansatte som hjelper til, så det har gått veldig fint for seg. Vi fikk en storordre i forrige uke, og trodde den skulle vare, men det gjorte det ikke, så vi har hatt en nesten like stor ordre denne uka også. Det betyr at det går varer ut av butikken, og det er bra, sier Ann-Charlotte "Lotta" Selmersson.

00020_traver_dager_for_dagligvare_artikkelfoto.jpg
- Det er trivelig at det er så mange kunder, forteller assisterende butikksjef ved Extra Sjøvegan, Ove Gundersen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Mange fulle handlevogner
På andre siden av "byen" ligger Extra Sjøvegan hvor assisterende butikksjef Ove Gundersen kan fortelle at det har vært en jevn tilstrømming med kunder den siste tiden, men han synes det bare er trivelig med så mye folk. - Vi ligger ganske likt med fjoråret, men så er det enda en dag igjen å handle på. Generelt vært en fin uke, men det er som alltid litt stressende når det kommer slike kunderush, men det er også veldig trivelig. Det er mange fulle handlevogner og det går veldig mye frukt. Vi har fått frukt fem ganger denne uken og det løper fort ut igjen. Kjøtt, godteri og brus har det også gått veldig mye av, opplyser Gundersen til nettavisen.