Tirsdag kveld kom regjeringen med nye tiltak for å hindre mer smitteutvikling i samfunnet av koronaviruset med påfølgende delta-variant og omikron-varianten. Blant annet gjeninnførte regjeringen regelen om at serveringssteder med skjenkebevillingen må ha sitteplass til alle. Alkohol kan kun serveres ved bordene, og det er skjenkestopp kl. 24:00.

Tiltakene rammer en allerede hardt prøvet utelivs- og restaurantbransje i Norge. Også i Salangen merkes dette godt. Innehaver av Garsnes Brygge, Andreas Utstøl fulgte pressekonferansen tirsdag kveld nøye. 

- Det tar lufta fra mange i reiseliv, restaurant og utelivsbransjen. Vi er en næring som har vært spesielt hardt rammet i omtrent 21 måneder. Etter jul vil jeg nok tro at det blir full nedstegning igjen, sier Utstøl. 

Han understreker at han og de øvrige ansatte på Garsnes Brygge vil håndheve de nye restriksjonene og regler etter beste evne.

- Det skal være trygt å være gjest hos oss på Garsnes Brygge, sier Utstøl. 

Skulle redde julebordsesongen

Utstøl og flere i bransjen hadde sett frem til julebordsesongen i år, for den skulle på en måte berge mange ute- og restaurantsteder. 

- Mange har utsatt moms, og har nylig begynt og betale ned på dette. Mange hadde også begynt og få ansatte tilbake på jobb. Nå må mange av dem gå hjem igjen. Jeg tror at deres kompetanse er tapt for næringen. De orker ikke mer, sier Utstøl fortvilt. 

Også Garsnes Brygge har mottatt avlysninger av julebord denne sesongen. 

- Vi heier på helsevesenet vårt. Nå skal liv og helse gå først, det er det ingen tvil om, avslutter Utstøl.

Les også: - Nye nasjonale smitteverntiltak for å beholde kontrollen