Nettavisen har tidligere skrevet om Atle Kristensen og hans reaksjoner på de som kjører altfor fort på Rognsåmyra og i nærhet av Medby.

Nå reagerer også Marianne Kristensen som bor på strekninga Rognsåmyra.

Senest onsdag kveld observerte hun en svart BMW stasjonsvogn som hun tipper holdt en fart på minst 150 km/t på strekka.

- Vi bodd her i tre-fire år og vi har både gått turer, syklet sammen og syklet alene. Det er ikke ofte jeg slipper han ut alene. Han får kun lov å sykle slik at jeg har han under oppsyn hele tiden fordi det er så mye trafikk og så mange som kjører altfor fort, sier Kristensen.

Når nettavisen møter henne hjemme i huset ved strekka, sitter hun sammen med sin sønn Nataniel. Han ble utsatt for en heller skremmende situasjon i løpet av våren. Han ble presset av veien av en altfor nærgående bil.

- Jeg synes det var kjempeskummelt og ble redd. Jeg fikk arr på kneet, sier Nathaniel.

Kristiansen etterlyser nå flere kontroller på veien, men også en gang- og sykkelvei som kan gjøre det tryggere for de myke trafikantene.

- Politiet har snakket om at de skal komme på kontroll. Det er lenge siden sist. Det hadde absolutt vært på sin plass med fartskamera. Her har det vært kjørt fort i alle år. Jeg er redd for at det skal gå liv tapt. Vi ønsker absolutt også en gang- og sykkelvei, sier hun.


STREKNING: Her er den utsatte strekningen. KART: Google Maps

Trine Dahlberg Torgersen bor også langs strekningen. Hun forteller at antallet ganger hun har havnet i ekle situasjoner langs veien er for mange.

- Jeg har flere unger som ferdes etter veien. Jeg klarer å hoppe i grøfta, men problemet er at jeg har unger på sykkel og en baby i barnevogna. Jeg går tur etter veien hver dag og har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i farlige situasjoner fordi bilister ikke stopper opp for fotgjengere. Dette vil jeg ha en stopp. Jeg vil det skal bli flere kontroller på veien og mer fokus rundt dette, sier hun.

Katrine Grimnes er politioverbetjent i Troms politidistrikt. Hun skal ta dette videre.

- Jeg tar en telefon til uka og ber om å få satt opp kontroll der, og så får vi se om det blir noe fangst, sier hun.

Og oppfordrer samtidig alle trafikanter om å senke på farten på den aktuelle strekningen.

- Avstå fra å bryte fartsgrensa. Alle som har førerkort vet hvorfor det er viktig å holde fartsgrensa. Er fartsgrensa 60 km/t, så betyr det at det bor og ferdes folk langs strekninga. Går det for fort i 60-sona ryker lappen ganske fort, påpeker hun.

Rognsåmyraråkjøring_BIG2.jpg
LEKING: Å skulle leke blir fort vanskelig for Nataniel, spesielt når folk kjører altfor fort. FOTO: TORBJØRN KOSMO