Håløy Havservice AS på Engenes i Ibestad venter nå på to nye båter som skal komme til bygda. Den første kommer allerede til sommeren. Med denne båten kommer antall ansatte til å doble seg. Det er nå gjort en investering på tilsammen 110 millioner kroner i de to fartøyene.

- I dag har vi 12 ansatte og med den nye båten kommer vi til å være 30 ansatte i selskapet, sier Remi Rønningen, daglig leder i Håløy Havservice AS til nettavisen.

Miljøvennlig investering

Den nye båten som kommer i sommer er en katamaran på 15 ganger 10 meter. Den er også hybrid-dritftet med monterte batteripakker.

- Vi håper å kunne drifte seks timer på batteri. Det er store genratorer på båten så vi skal kunne lade batteriene opp mellom en halvtime til en time så vi håper på lite generatordrift i løpet av arbeidsdagen, sier Remi Rønningen. Han legger til at det er i tillegg gode fasiliteter for fire mann som bor ombord på båten.

- De ansatte jobber turnus og er på skift to uker i slengen, sier Rønningen.

Gode framtidsutsikter

Håløy Havservice AS er et lite selskap og har ikke konkurrert med de større servicebåtselskapene frem til nå. Men med disse nye båtene er sjansene for flere kunder absolutt til stede.

- Servicebåter er et etterlengtet fartøy, og med flere båter kan man være lettere tilgjengelig for oppdrettsselskap, sier Remi Rønningen som legger til at enkelte oppdrettsselskap leier inn servicebåter sørfra.

Feiring av nybåten

Som seg hør å bør må det markeres og feires når den nye båten ankommer Ibestad til sommeren. 

- Vi må se an situasjonen rundt corona og hvorvidt vi kan gjøre noe større av det, men kake blir det iallefall, sier Remi Rønningen til nettavisen.