Med en uke igjen til et storfint besøk i Lavangen og Salangen kommune, jobbes det nå iherdig for å være klar til å ta i mot biskop Olav Øygard, og planlegge onsdag, torsdag, fredag og søndag neste uke. Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad skal selv være aktiv hele neste uke, og kan allerede dele litt av det spennende innholdet som bispevisitasen skal gi. – Det er 9 år siden biskopen har vært her sist. Det er mye som gjøres klar med staben og menighetsrådet, men nå er planene straks klare, sier Glemmestad fornøyd.

 

bispevisitas_2019_BIG.jpg
Det er 9 år siden Biskop, Olav Øygard besøkte Salangen kommune. PRESSEFOTO 


Reiser rundt
Med kveldsgudstjeneste på onsdag 13. mars i Salangen kirke som start, fortsetter det til torsdag, der biskop Olav Øygard blir å være i Lavangen kommune og med besøk blant annet til Astafjord Vekst, Lavangen skole, Lavangsheimen og mye mer. Dette skal repeteres på fredag i Salangen kommune.

Møte med tema
Sogneprest, Grete Glemmestad sier til nettavisen at fredagen starter med en skolegudstjeneste Kl. 09.00, som skal omhandle det å bli sett, og deretter inkludert. Dette har skolen selv bestemt, i følge Glemmestad. – Det fortsetter videre med et møte sammen med kommunestyret, etterfulgt av et åpent møte på Kåre på Kaia hvor ganske mange er invitert, blant annet fra næringslivet, politikken og kulturlivet, hvor vi da skal stille spørsmål rundt hva kirka betyr for dem, sier Glemmestad og legger avsluttende til at dagen ender med en kulturkveld i Salangen kirke med sang, musikk, mangfold og god mat. – Det er åpent å være med, og oppleve mangfoldet, både i Lavangen og Salangen, så vi håper mange blir med, sier Glemmestad.

Klikk her for mer informasjon om bispevisitasen.