Rehan Khan har bodd i Norge i to år. Til daglig går han på Sjøvegan videregående skole i klasse Gro 3. - Skolen betyr mye og er veldig viktig for meg. Jeg er født i Kabul by.  Da jeg flyktet fra Afghanistan til Norge, var jeg 16 år. Jeg syntes først at folkene og kulturen her var veldig annerledes i forhold til det jeg var vant til. Jeg hadde vokst opp i et land med krig og var vant med at folk tenkte mest på seg selv, forteller han til nettavisen. Det var ikke språket å kulturen som var mest vanskelig for Rehan. - Nei, det var ventetiden som var verst. Jeg søkte til UDI om oppholdstilatelse. For et år siden fikk jeg dette, fortsetter han tydelig glad.


Trives
Det å komme til et ukjent land der du ikke kjenner noen kan være veldig vanskelig, men dette endret seg etter en stund. - Da jeg ble litt kjent med folk og fikk mer kjennskap til kulturen her, oppdaget jeg at folkene var veldig snille og omtenksomme. Jeg så at menneskerettighetene ble godt tatt vare på. Folk var snille mot meg, og jeg ble tatt imot med kjærlighet. De ga meg mye glede, forteller en litt sjenert Rehan.


Engasjert
Rehan er litt interessert i fotball, men det er skolen som er aller viktigst. - Nå er jeg veldig glad i folk i Norge, og jeg har mye respekt for dem. Det er flott at nordmenn er veldig opptatt av menneskerettigheter. Etter hvert som jeg oppdaget dette, begynte jeg å få en slags følelse. Jeg har fått lyst til å engasjere meg i norsk politikk og på den måten være med å bidra i samfunnet. Jeg vil gi noe tilbake til folk i Norge og være med å spre glede. Jeg ønsker hele Salangen god jul og godt nyttår!!, avslutter han. Du kan se ett lengre intervju med Rehan i denne ukens utgave av Nyheter på dari.