Like før helga gjorde sin innmarsj begynte det å rulle inn flere bobiler på Tennevoll i Lavangen kommune, som svingte innom og parkerte ved Vågen Småbåthavn i Nessveien. Der ble nemlig første bobiltreff arrangert. Per Thrane sto klar og tok i mot bobilene og føyet dem inn dit de skulle være parkert fram til søndag. – Bakgrunn for at vi har dette treffet er at det egentlig skulle være et treff i Langfjordbotn i Alta, men det var for få påmeldte der at leder i Norsk Bobilforening Region Nord, Arnold Pedersen henvendte seg til meg og lurte på om vi i Lavangen ikke kunne ha et bobiltreff. På en og en halv ukes forvarsel, sier Thrane og ler.

bobiltreff_i_lavangen_INGRESS.jpg
Per Thrane blir selv værende på bobiltreffet ut helga, og stråler over muligheten til å skape et slikt treff i Lavangen. FOTO: ALEKSANDER WALØR
 

God kontroll
Per Thrane fikk plutselig mye som skulle gjøres på kort tid, men med god hjelp og et tett samarbeid lokalt gjorde det mulig å gjennomføre et hyggelig bobiltreff for besøkende. – Vi tok kontakt med lederen i båtforeningen som var veldig positiv og skulle ordne til for oss. Vi tok også kontakt med rådmann i Lavangen som hjalp til med trykking. Lavangen Elektro har lagt litt ekstra strøm til oss, og den nye ordføreren var tidlig på og sa hun var villig til å holde en velkomsthilsen, forklarer Thrane med et smil.

bobiltreff_i_lavangen_INGRESS3.jpg
Norsk Bobilforening er nordens største rene bobilforening som ble etablert i 1984, og er et landsdekkende og allmennyttig forening, står det på deres hjemmesider. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

En ny tradisjon?
I følge Thrane ville de stelt i stand litt flere aktiviteter til de tilreisende hvis det var litt mer tid i forveien til planlegging, men enn så lenge skjer det mye koselig ved Vågen. – Vi skal stelle i stand quiz, også har vi planlagt en lavterskeltur langs elvestien på Tennevoll fra skolen til gapahuken cirka en halvannen kilometer unna. Det er også nærtliggende sentrum hvis det må handles noe inn, forklarer Thrane og svarer avsluttende på spørsmål om dette muligens blir en fast tradisjon framover. – Å, jada. Det trur jeg allerede er bestemt. Vi er et hiva dugnadsgjeng i andre lag og foreninger som mener selv vi kan det med å administrere og få folk med. Vi er bare 4 stykker i hovedkomitéen så jeg trur det går rimelig greit, avslutter Thrane med et smil.