Det har blitt besluttet å slå sammen NAV-kontorene i Dyrøy, Lavangen og Salangen til et kontor. Bakgrunn for dette er at samfunnet stadig blir mer digitalt, og det blir å fortsette videre i framtiden. NAV-leder i Salangen, Arild Bratsberg bemerker at dette vil øke kompetansen deres lokalt, og vil føre til bedre service til brukerne sine. – Vi har et behov for å bli større og mindre sårbar. Sammenslåingen vil skape et bedre miljø, og bedre kompetanse i et større regionalt område, istedenfor å være «kommune-lokalisert», forklarer Bratsberg.

Blir tilstedeværende
Selv om det nye og forstørrede NAV-kontoret blir i Salangen, bemerker Bratsberg at de blir tilstedeværende i Dyrøy og Lavangen. – I Dyrøy har det kommet et forslag om å ha åpent, så folk kan komme uanmeldt for å få hjelp, mens vi Lavangen blir å ha muligheten til å møte brukere på arbeidsplassene sine, forklarer Bratsberg. NAV-lederen mener at de selv ikke er så avhengig av å ha kontor, ettersom NAV stadig tilpasser seg den digitale hverdagen. – Vi har mobilt utstyr som gjør det lettere å møte brukere hvor som helst, så lenge det er sikkert. Det er langt færre som kommer på kontoret nå enn før, forteller Bratsberg.

*saken fortsetter etter bildet*

nav_salangen_2019_INGRESS2.jpg
Kontorene i Salangen blir å fylles, men det skal legges tilrette for de ansatte som kommer fra Lavangen og Dyrøy. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Et løft
Når flere ansatte kommer til Salangen, mener Bratsberg dette vil gi NAV-kontoret et generelt kompetanseløft. – Det blir flere folk å spille på, og muligheten til å dekke et større område i lag. Det vil gi større kompetanse og kunnskap om næringslivet og arbeidsmarketed som vi er avhengig av for å få brukere ut i arbeid igjen. Vi håper sammenslåingen vil gjøre det mulig å yte bedre til brukerne og næringslivet lokalt, avslutter Bratsberg til nettavisen.