Husker du juletiden i Salangen på 70-tallet? Ja, da husker du sikkert den gamle juletradisjonen hvor medlemmene i kooperativen var med på å pynte opp butikken til jul.

Fleste av oss tar det i dag forgitt, og det har blitt en forventning at butikkene pynter også til jul. Om det er julenisser eller julelys som skal på plass.

I gamle dager på Sjøvegan, eller for å være mer korrekt på 70-tallet, var det faktisk en juletradisjonen hvor kundene og lokalfolket frivillig hjalp til med å pynte opp dagligvarebutikken som da het Coop Marked.


- Er ikke slikt i dag
Coops slagord er som vi alle vet «litt ditt». På 70-tallet fikk også medlemmene kjøperutbytte hver gang de handlet inne på butikken, som er bakgrunnen til at det var så mange som hjalp til i juletiden.

- Det var fortsatt den gangen kundenes butikk. Befolkningen hjalp til med å pynte til jul, strø sand på isen og måke snø. Den gamle kretslederen Rønhaug kunne oftes ses utenfor butikken å hakke bort isen. Slikt er det dessverre ikke lengre i dag. Vi hadde vel ikke vært her i dag om vi ikke hadde de trofaste og ærlig kundene, forteller tidligere butikksjef for Extra på Sjøvegan, Agnar Magne Fossbakk til nettavisen.