I dag hadde ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind fint besøk av stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) og gruppeleder i fylkestinget for Høyre, Christine B. Killie. De var på befaring på fylkesvei 848 igjennom kommunen.

- Vi tok de med til 80-sonen over Segelstein. Jeg forstår ikke at fylket kan tillate en slik veistandard!. Spesiell takk til næringslivet og alle våre innbyggere som inntil nå har holdt ut med denne veistandarden. Nå må fylket ta til fornuft, tordner Ibestad- ordfører Dag Sigurd Brustind (H). 

Næringslivet i Ibestad gir klare tilbakemeldinger om at de er fortvilt når det gjelder veistandarden. Ordfører Brustind går sålangt og mener at standarden på veiene nå, bremser utviklingen hos de som skaper inntekter for nasjonen. 

- Fylket må få på plass prosjektene Ytre Forså og tunell igjennom Segelstein. Det er ingen vei utenom nå. Vi produserer sjømat for over en milliard. Det innebærer at mange trailere bruker fylkesvei 848. Slitasjen er stor og utbedringen er stoppet opp. Det er ikke akseptabelt. Vi vil at ytre Forså skal prosjekteres i 2021 og bygges i 2022. Deretter må Segelstein utbedres. Vedtak om dette må fattes i fylkestinget nå i høst. sier Brustind til nettavisen. 


Kommer til å følge opp
Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) skjønner godt frustrasjon til sin partifelle i Ibestad. 

- Jeg skal jobbe for økte bevilgninger til fylkesveger - men viktigst; Christine Killie som også var med og sitter i fylkestinget. Hun vil foreslå oppstart for investeringer i fylkestinget. Høyre hadde dette inne i sine budsjett, sier Gudmundsen til nettavisen. 

Kartet viser den aktuelle strekningen det i dag var befaring på: