Rundt Kl. 11.00 på onsdag, 4. septemer ankommer nestleder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Torgeir Knag Fylkesnes Salangen kommune, hvor han skal ha et møte med det lokale politiske laget, Salangen SV. Eli Helene Johannessen, styremedlem i Salangen SV forteller det er lagt opp til en innholdsrik dag, med orienteringsbesøk hos Salaks og Salangfisk med Terje Bertheussen. – Der vil vi få vite mer om fremtidsplanene til Salaks og Salangfisk. Det er veldig flott å få direkte informasjon, når vi kan spørre og grave på det vi lurer på, istedenfor å bare høre rykter i bygda, sier Johannessen, og kommenterer at Torgeir Knag Fylkesnes også skal besøke næringslivet i Dyrøy på formiddagen.

torgeirbesøkersalangen_INGRESS2.jpg
Styremedlem ved Salangen SV, Eli Helene Johannessen oppfordrer alle i Salangen om å bli med på det åpne møtet på kvelden i de gamle lokalene til Kåre på Kaia. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Utfordringer
Eli Johannesen bemerker at de Salangen SV har flere spørsmål klar til besøket ved Salaks og Salangfisk AS. Det kom som kjent i sommer en dødelig algeinvasjon i Troms og Nordland fylke der masse fisk ble tapt, og den generelle miljøforurensingen; hvordan tenker de om utviklingen i forhold til det? – Fylkesnes vil kanskje ha andre aspekter. SV sentralt vil at all smolt og all småfisk skal merkes digitalt, så hvis de rømmer kan de spores. Vi er ikke i mot slike anlegg, men hva tenker dem om utfordringer framover, og hvordan ser de utviklingen av opprettsnæringen videre?, spør Eli retorisk.


Åpent møte
Etter at Torgeir Knag Fylkesnes har vært i Dyrøy, kommer han tilbake til Salangen rundt Kl. 19.00 for å avholde et åpent møte i bygget ved Lundbrygga. – Fylkesnes skal ha et innlegg med temaet «Ut av oljealderen». Da oppfordrer jeg alle til å komme. Unge og gamle, og alle politiske retninger, så det kan bli litt temperatur der inne, sier Johannesen og ler. 

 

Kilde:
«Tusenvis av tonn med laks er død: Disse rammes av algeinvasjonen»
https://e24.no/naeringsliv/i/9v84l9/tusenvis-av-tonn-med-laks-er-doed-disse-rammes-av-algeinvasjonen