På bildet: Lavangen Senterparti's kommunestyrerepresentant, Sandra Borch vil få på plass et flerbrukshus i Lavangen, og planene er klare.


Tidligere har nettavisen hatt oppe saken om et flerbrukshus i Lavangen. Under gårdagens kommunestyremøte kom Lavangen Senterparti sin representant, Sandra Borch med en klar beskjed fra talerstolen. - Nå må vi ikke utrede mer om flerbrukshus i Lavangen for ungdommen. Nå må vi begynne og få noe konkret på plass, sa Borch. Hun foreslo samtidig at tidligere vedtak om utbygging av flerbrukshall blir realisert. Dette ettersom sentrale myndigheter har bedt kommunene om å syneliggjøre sine behov for kommunale bygg.


På bildet: Ungdomsrådets representant, Amanda Strand etterlyste svar hos ordføreren når det gjaldt en lokalisering for ungdommen i Lavangen.


Har planene klare
Også Ungdomsrådet i Lavangen var tilstede på kommunestyremøtet torsdag ettermiddag. Leder Amanda Strand gikk på talerstolen og stilte spørsmål direkte til ordfører Viktor Andberg om hva som skjedde i saken med et hus for ungdommen i bygda. Andberg kom med et klart svar. - Det er bare å låne penger og komme i gang med å bygget et flerbrukshus i Lavangen, som kan inneholde svømmehall og gymnastikksal, men som også har lokaler til ungdommen i bygda vår, sa Andberg fra talerstolen.


Støtte fra representantene

Også Edith Johnsen fra Lavangen Arbeiderparti var enig med ordføreren. - Det er ikke noe å sitte å vente på. Det er bare å komme i gang. Det må vi gjøre for å beholde ungdommen i bygda her, sa Johnsen. Kommunestyret vedtok til slutt at man skal bruke ytterligere 200 000 kroner på prosjektering i saken, i året som kommer.
Alle foto: Jon Henrik Larsen