I disse tider sliter mange bedrifter i lokalsamfunnene rundt om i Norge. Salangsfisk er en bedrift som går mot strømmen.

De fortsetter driften av selskapet på normal måte, men med visse forskjeller.

— Hele verden er berørt og det er vi også. Vi har per definisjon en samfunnskritisk oppgave. Vi har utstyr som skal ha daglig stell og det er daglige oppgaver som må gjøres, sier daglig leder i Salangfisk AS Ken Rune Bekkeli til nettavisen onsdag formiddag.

I tråd med direktivene som kommer fra helsemyndigheten tar Salangfisk grep for å hindre at ansatte blir smittet av korona-viruset.

— Vi er veldig restriktiv. Vi har stengt anlegget for besøkende og personell som ikke må være på bygget. Det er også stengt for servicepersonell. Utstyr som må ha service vurderes i hvert enkelt tilfelle. Vi er nødt til å ta dette på alvor, sier Bekkeli.

Mandag publiserte STIM, som er en leverandør av fiskehelseprodukter, en video fra anlegget til Salangfisk AS. I videoen (se øverst) vises det at de ansatte står på som normalt.

— Det er ingen som henger med hodet. Det er viktig som i alle andre situasjoner at man har humor. Det er en del av hverdagen. Vårt personell er i høyeste grad godt motivert. Det er ingen som trenger å være bekymret for permitteringer fra oss. Det er ingenting som tyder på det når det gjelder Salangfisk, sier han.

Bekkeli maner til å fortsette som vanlig.

— Foreløbig har vi ikke noen betenkeligheter rundt ikke å komme oss gjennom dette. Situasjonen går over en gang. Så langt er det business as usual, sier han.

4924276_1617229.jpg
STÅR STØTT: Bedriften Salangfisk AS står støtt gjennom korona-stormen. Her er daglig leder Ken Rune Bekkeli avbildet ved en tidligere anledning. ARKIVFOTO: ESPEN BLESS STENBERG