Salangen-Nyheter har etablert seg som et lokalt mediehus, først og fremst for Salangen, men også for omegn. Via MIKI-Senteret har de tatt inn folk som trenger arbeidserfaring for å komme seg videre i arbeidsmarkedet, og har jobbet i det lokale området for å dele både de større sakene som har hat innvirkning på mange, og de mindre sakene som kanskje ikke alle ser.


Godt mottatt
Med nesten fullført BA of Arts i engelsk fra University of York i England har jeg hatt mange muligheter til å skrive, men de fleste har vært akademiske. Journalistiske tekster var noe jeg aldri hadde prøvd før jeg kom til Salangen-Nyheter. Den første kvelden jeg jobbet her ble jeg med til Gratangen for å overvære en politisk debatt, og ble introdusert som Salangen-Nyheters journalist for kvelden. Det var en stor mulighet for meg, både å få skrive andre typer tekster, og å få mulighet til å være en del av et team.


Samarbeid gjør susen
I løpet av det 14 arbeidsdagene jeg har vært hos Salangen-Nyheter har jeg erfart mye, fra direktesendinger på location til 5-minutters intervju på telefon og bedriftbesøk. Mens jeg har testet det journalistiske yrket har det vært et krav å levere et visst antall artikler hver dag, som selvfølgelig har skapt et press, men samarbeidet på kontoret har gjort at arbeidet alltid ble fullført, og at det har vært en positiv opplevelse.


Tusen takk
Til slutt ønsker jeg bare å si tusen takk til Salangen-Nyheter, til teamet som har inkludert meg og gitt meg muligheten til å prøve noe nytt og spennende, og for den tiltroen de har vist meg ved å gi meg oppgaver og å stole på at jeg fullfører de etter beste evne. Tusen takk.