Han overtok nemlig en brakkerigg med hele 16 brakker etter byggingen av Hålogalandsbrua.

- Planen er å flytte det til Lavangen og lage et kjøkken, og en pub hvor vi skal servere øl. Vi skal starte et gårdsbryggeri og selge ølet, forteller Røkenes.

Ifølge Røkenes går ikke planene helt smertefritt.

- Jeg føler at jeg møter motstand fra kommunen. Dette kan være snakk om arbeidsplasser. Jeg er ikke enig med avgjørelsen i formannskapet, sier han.

Han forteller at arbeidsplassene gjennomføringen av et slikt prosjekt kan gi vil være gull verdt for kommunen.

- Jeg vil være med på å gi ungdommene tro på Lavangen. Hvis vi gir ungdommer sjansen til å få sommerjobber i tillegg er det kjempebra. Det vil jeg bidra til, sier han.

Han kommer med en oppfordring til kommunen:

- Min oppfordring til kommunen er å komme på banen og støtte oss som ønsker å drive noe i Lavangen, sier han.

Han forteller at han vil vurdere å flytte prosjektet over til andre kommuner dersom det ikke ordner seg med planene i Lavangen. Han presiserer dog at det er i Lavangen han ønsker å starte prosjektet.

røkenesvskommune_BIG2.jpg
BOBILPARKERING: Bortenfor bilene på bildet er en bobilparkeringsplass. Den håper Røkenes å kunne dra nytte av hvis prosjektet kommer i havn. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Ordfører i Lavangen Hege Beate Myrseth Rollmoen uttrykker forståelse for Røkenes' frustrasjon, men forteller at kommunen er midt inne i en planprosess med tanke på området.

- Vi holder på med en planprosess og i den skal vi si noe om hvordan vi skal bruke områdene i kommunen. Det er et generelt planarbeid for hvordan ting skal være. Da kan ikke vi gå inn i en langtidskontrakt med Ivan, sier hun.

Planprosessen skulle egentlig blitt diskutert i kommunen, men så kom koronaen og tok sitt grep rundt landet.

- Planprosessen ble stoppet av koronaen. Vi kan ikke gjør vedtak før vi vet hva vi skal bruke området til, påpeker hun.

Hun mener det ikke er lurt å forhaste seg i en slik sak, all den tid det er mange meninger som skal høres før man kan gjøre et vedtak i saken.

- Jeg forstår at prosessene kan være frustrerende, men de skal ut på høring fordi det er mange som vil ha sine meninger hørt. Det handler ikke om at vi er for eller mot noen ting som helst. Dette er en helt naturlig prosess som Lavangen har vært forsinka med, som vi nå har kommet i gang med. Jeg tenker at vi kan ikke forhaste oss, sier hun.

SALANGEN-NYHETER.COM
FORSTÅELSE: Ordfører i Lavangen Hege Beate Myrseth Rollmoen uttrykker forståelse for Røkenes' frustrasjon. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN