Om en drøy måned har Penny drevet sin thaimatresturant fra matvogna si i et år.

På den tiden har hun drevet matvognen sin bra og har levert god mat til sultne salangsværinger. I seinere tid har koronapandemien truffet verden og det har gått ut over businessen ved at mindre antall folk har valgt å ta turen innom vogna.

- I denne koronatiden er det mindre folk som kommer hit, men det går fint. Det er likevel noen snille kunder som kommer hit og handler. Folk har vært flinke på å bestille via telefon og Facebook, sier Penny.

Hun har merket nedgangen i salget på kroppen.

- Det var vært litt nedgang i salget, men slik var det i fjor også på denne tiden. Nå kan jeg ikke ha ansatte. Jeg må jobbe alene. Det er alltid mye å gjør, forteller hun.

Hun forteller også at det kommer kunder fra andre kommuner for å kjøpe mat fra vogna hennes.

- Det kommer kunder fra både Dyrøy og Bardu. Jeg er veldig glad for at dem gjør det. De får mye mat for pengene, sier hun.

All den tid hun har mulighet til å skaffe større lokaler er ikke dette noe hun ønsker. Hun trives med muligheten til å jobbe fra vogna, hvor også kundene har godt innsyn i matlagingsprosessen.

- Vi er så spesielle for kundene. Kundene kan se her hvordan vi lager maten. Det er noe jeg tror de setter pris på, sier hun.

thai_takeaway_oppfolging2019_INGRESS3
MYE Å GJØRE: Penny erkjenner at det ikke er mangel på ting å gjøre i disse tider. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR