10. august Kl. 16.44 kom de første meldingene om en person skutt i Bærum, og at det var blitt avfyrt skudd i en moské i samme kommune. Dette ble meldt av Oslopolitiet på Twitter og skrevet av NRK. Kort oppsummert ble 21 år gamle Philip Manshaus fra Bærum siktet for drap på sin 17 år gamle stesøster, og for terror i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag. Terrorforsøket sendte en sjokkbølge gjennom Norge, og veldig mange viste sin støtte etter skytingen i Bærum, men flere har også vist nervøsitet for framtiden.


Ikke redd
I Salangen kommune er det bosatt flere som bekjenner seg til Islam, og "Cevo" er blant dem. Han har bodd i Sjøvegan i 8 måneder og kan i lyset av terrorhandelen dele med nettavisen at han har følt seg trygg i Salangen kommune siden dagen han flyttet hit. – Da jeg kom fra Tyrkia med familien min, følte jeg meg veldig godt tatt imot. Jeg har møtt mange personer, og snakket med mange innbyggere og jeg føler meg trygg. Da jeg hørte nyheten om  det som skjedde i sør, ble jeg ikke redd for jeg vet det er spesielt at slikt skjer, og mange bryr seg om oss, sier "Cevo", og bruker Id-feiringen i salangen som eksempel. – Det sto politi utenfor kulturhuset da vi feiret Id og passet på, og det gir følelsen av at folk bryr seg, forklarer han.


Respekt - Gi og få
"Cevo" bemerker at mennesker er veldig forskjellig, og at det er synd ikke alle alltid kan komme overens, men håper dette kan minne alle på hvor viktig det er å forstå hverandre. – Jeg trur ikke alle vil like alle mennesker, eller ideer eller religioner, og man må ikke like alt eller, men gjensidig respekt; det er veldig viktig, sier "Cevo".