Det og ha gode, pålittelige og serviceinnstilte ansatte er helt nødvendig om man skal lykkes med å oppnå gode resultater og gode kunder.

Dette har Andreas Utstøl, innehaver av Garsnes Brygge i Salangen skjønt for lenge siden. Han tar stadig i bruk sosiale medier for å formidle budskapet om hvor fornøyd han er med sine ansatte og deres arbeid.

- Gode tilbakemeldinger er grunnen til at vi, alle oss på Garsnes, orker å legge inn det lille ekstra hver eneste dag, hele året. Vi er så heldig som har akkurat den staben vi har!. Dette er Salangen- reklame, og regionsreklame - og det er vi stolt over å kunne bidra med!, skriver en tydelig engasjert Utstøl på Facebook. 

Får gode ratinger
Det er ingen tvil om at kundene er enige med han. Det viser seg spesielt godt på ratingene Garsnes Brygge har fått på nettstedet booking.com.

- Vi har, med takk til våre ansatte, klart å holde oss på stabilt 9,3 i rating hvilket er særdeles høyt, og blant de med høyest rating i nord iallfall. Gode ansatte er nøkkel til alt!, understreker Utstøl i sitt innlegg.