For noen uker siden kom nyheten om at Rema 1000 legger ned på grunn av for dårlig omsetning.

Mandag ettermiddag har nettavisen snakket med butikksjefen på Coop Extra Sjøvegan Per-Christian Schjølberg.

Om to dager legger Rema 1000 ned, og det synes Schjølberg er leit.

- Vi synes det er trist. Det må vi ærlig innrømme og si. Det er selvfølgelig bra med konkurranse. Jeg skal gjøre alt i min makt for at vi ikke skal være noe dårligere enn vi har vært til nå, sier han.

Han forteller at det vanligvis dropper i standard når man blir alene på et tettsted. Han har drevet Coop Prix i Øverbygd - hvor butikken var den eneste i bygda.

- Tendensen når man blir alene er det at standarden på butikken faller. Det blir kanskje slakkere holdning, men vi skal gjøre alt vi kan for å unngå det, sier han.

Han mener det er best med to butikker på Sjøvegan fordi man holder hverandre skjerpet.

- Når man har to butikker holder man hverandre skjerpet. Det kan hende Rema 1000 har varer vi ikke har. Det er klart det er trist, men det kommer nok en ny konkurrent. Jeg nekter å tro at vi blir alene lenge, sier han.

Etter nyheten om nedleggelsen av Rema smalt, har Coop Extra Sjøvegan merket en pågang av kunder.

- Vi har merka litt økning. Det er positivt i den forstand at vi får omsetning. Det kan bety at vi kan etablere arbeidsplasser. Hvis dette vedvarer er det klart at vi kan måtte ta inn flere folk, sier han.

Nybutikksjef_BIG4.jpg
NY BUTIKKSJEF: Per-Christian Schjølberg her avbildet fra dagen han møtte sin ansatte. Det er ikke lenge siden Schjølberg ble ny butikksjef. FOTO: TORBJØRN KOSMO