De er en gruppe på seks stykker som hvert år tar turen oppover fra Toten og til Salangen. Disse mannfolka er venner og arbeidskollegaer. 

- Noen av oss er blitt pensjonister og ungdommen er rundt 60 år, så du kan si vi er opp i god aldersklasse, sier Svein Erik Furuseth til nettavisen.

Første turen til de seks totningene var i 2010, da gikk turen til Altevatn med selskapet Villmarkstur. Fiskestenger og ustyr var med når de året etterpå fant ut at de skulle ta turen nærmere sjøen. Tre av de som var med å starte dette, er enda med til Sjøvegan. Sven Erik Furuseth er en av disse.

- I år har vi faktisk 10 års jubileum. Vi er sekst stykker som har vært grunnstammen i dette og vi skal iallefall feire. Vi skal også invitere noen med oss som vi har god kontakt med der, sier han til nettavisen. 

raufossguttabig2.jpg
Det er ikke småtterier som dras opp under fisket på Sagfjorden. FOTO: PRIVAT

Datoen er klar

Det har i god tid vært klart når herrene skulle legge turen tilbake til Salangen. 
- Vi reiser opp 25.mai og blir til 30.mai. Vi pleier å være i Salangen siste uka i mai og blitt tradisjonen for oss og hver gang har vi vært utrolig heldig med fint vær, så vi kommer oppover slik at også dere får godt vær, sier Svein Erik Furuseth lattermildt.

Sosial fisketur

Guttene vet å kose seg, og som seg hør og bør lages det god mat. De vet virkelig å nyte tiden når de er der.

- Vi reiser til Salangen for å fiske, og vi fisker hver dag, men så er det jo det sosiale og det å være sammen. Vi er en god kameratgjeng, sier Svein Erik.

Om hvem som har matansvaret,sier Furuseth at det er noen faste som får ansvaret for frokost med å steike egg og bacon mens andre tar middagen.

- Men vi bytter på det slik at alle bidrar på en god måte, sier Furuseth.