I disse korona-tider gjelder det å være kreativ for å kunne være litt mer sammen, og samtidig overholde reglene og restriksjonene.

Salangen Røde Kors har fått tildelt kr. 200.000 til prosjekttiltak for å opprettholde aktiviteten.

- Vi Salangen Røde kors fikk høsten 2020 melding om muligheten for å søke om midler som staten har bevilget. Da ble det sendt en søknad, og nå har vi fått tildelt disse pengene. Og i samarbeid med Frivilligsentral i Salangen, og flere foreninger har vi nå besluttet og gå i gang med et prosjekt som vi har kalt for "Måltidsfellesskap". For det å komme sammen over et måltid, er både sosialt og helsebringende. Vi ønsker jo primært å samle eldre personer som i utgangspunktet sitter alene hjemme og spiser, til et felles måltid på SAFA, som vil være innenfor korona-restriksjonene, forteller kontaktperson for besøkstjenesten i Salangen Røde Kors, May Eriksen til nettavisen.


Følger regelverket
På grunn av pandemien som brøt ut i mars 2020, så har nok dette skapt både utrygghet og mange frustrasjoner, og kanskje særlig for eldre personer og for dem som er i risikogruppen.

- Ja det er sikkert, og det er jo ikke noen særlig å sitte mye alene, og til og med ikke kunne nyte et godt måltid sammens med noen. Dette har vi tenkt å gjøre noe med, så allerede onsdag 3.februar fra kl 12:00 og utover ei stund, så legger vi opp til første fellesmåltidet på SAFA. Det skal bli både god mat og næringsrik mat vi legger opp til. Saken er jo at det er bare lov å være 10 personer samtidig i lokalet, så dersom det er mange som melder seg må vi kjøre flere puljer. Dersom du er interessert, så ta kontakt med SAFA på telefon 905 95 086. Vi er avhengig av påmelding på grunn av matbestilling og koronarestriksjoner som vi til enhver tid må forholde oss til, og påse at reglene blir fulgt. Menyen blir variert, så meld dere på, oppfordrer May Eriksen i Salangen Røde Kors.