Sjamanen, Durek Verret har blitt kjent i Norge som Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Han er amerikansk og ankom Norge for noen dager siden for å gjøre seg klar til å feire 17. mai med prinsessen i Oslo. Reaksjonene til det norske folk har vært variert, men i Lavangen har sjaman, Ronald Kvernmo blitt smått inspirert av Durek. – I Amerika er det mer normalt å snakke om seg selv og det man gjør. Han er god på å fortelle om sitt arbeid som sjaman, og kanskje vi sjamaner i Norge burde bli like god på det også, og ikke være så forsiktig, sier Kvernmo, men bemerker at han selv ikke ønsker å være så frempå. – Det blir for flaut for meg personlig, sier han.


Sjamanen Ronald Kvernmo som også driver festivalen Isogaisa ønsker prinsessens kjæreste og sjaman, Durek Verret velkommen til Isogaisa i Lavangen. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN.


Til Isogaisa?
Ronald Kvernmo er også festivalleder for sjaman-festivalen som årlig arrangeres på Soløy i Lavangen, og han ser ikke bort i fra muligheten til å invitere den amerikanske sjamanen til Nord-Norge. – I år har vi allerede fått på plass programmet, men det kommer flere Isogaisa-festivaler, og vi blir å se på muligheten, hvis han har lyst og mulighet, forklarer Kvernmo.

Se video som viser hvordan Durek Verret jobber som sjaman: