Sankthans er bare en dag unna, og mange kommer nok til å tenne sankthansbål for å feire og markere dagen.

Det kan, dersom man ikke er forsiktig, utarte seg til lyngbrann. Avdelingsleder for brann i Salangen Svein Åge Hegge oppfordrer nå folk til å utvise forsiktighet og hensyn.

- Jeg håper folk i forbindelse med Sankthans tar de forholdsreglene som man må for å hindre at brann sprer seg ut i marka, sier han.

Utover sankthansfeiringa som finner sted tirsdag påminner han om det ennå er et generelt bålforbud i Norge.

Forbudet gjelder fram til 15. september.

- Det vi er mer bekymra for nå er skog og lyngbrann. Folk må vise hensyn og ta ansvar når dem er ute. Vi er inni varmere tider. Jeg håper folk er fornuftig ikke tenner noen bål, sier Hegge.

I disse dager er det spesielt varmt. Det fører til at marka er spesielt tørr.

- Tenk på hvor dere tenner sankthansbålet og vis fornuft i forhold til hvor man anlegger bålene. Ha gjerne vann i nærheten slik at det er mulig å stoppe en eventuell brann. Den største fordelen er å ha bålet i fjæra. Da slipper vi unødvendig utrykninger. Det er veldig tørt i marka. Vis forsiktighet, oppfordrer Hegge.

Samtidig går Norsk brannvernforening ut med en oppfordring om å sjekke brannvarslere i hytter.

- Normalt har det vært slik at man bytter batterier ved juletider. Dermed har man ett-årsintervall på det. Det er selvfølgelig ikke noe problem at man sjekker brannvarslerne nå, sier Hegge.

Med tanke på varmere tider denne sommeren er det en god idè å sjekke brannvarslerne.

- Vi går inn mot varmere tider, så det er sikkert lurt å bare sjekke, sier Hegge.