Torsdag forrige uke besøkte Ungt Entreprenørskap, FN Sambandet og gjenget bak TV-aksjonen i Salangen ungdomsskolen der de sammen hadde inngått et samarbeidsprosjekt hvor ungdommene fikk et godt innblikk i årets TV-aksjon med CARE. Da samlet elevene seg i små grupper for å etablere elevbedrifter som skal gå til inntekt til TV-aksjonen, og hver skoledag, inkludert onsdag, skal de jobbe med sine utvalgte prosjekter i elevbedriftene som da ender opp i skolemessa onsdag, 16. oktober Kl. 18.00.

elevbedrifter_jobber_til_onsdag_INGRESS.jpg
Matthew Gundersen (t.v.), Christian Nestun, Constance Talseth og Ramona Knutsen i 10. klasse jobber fokusert fram til skolemessen på onsdag med sine Elevbedrifter. FOTO: ALEKSANDER WALØR
 

FNs Bærekraftsmål
Constance Talseth og Ramona Knutsen er en av de 13 gruppene som jobber med sin egen elevbedrift. – Vi skal lage skincare samling, med forskjellige produkter. Selve innholdet og beholderne lager vi selv. I tillegg skal vi lage informasjonsplakater, så alle sammen forstår at arbeidet er til innsamling til CARE, forklarer Talseth, og peker ut en liste med FNs bærekraftmål, hvor de fokuserer på 3 av de 17 punktene. – God helse, bærekraftig produksjon, og å jobbe i lag for å nå alle målene har vi valgt å sette fokus på, forklarer Talseth.

elevbedrifter_jobber_til_onsdag_INGRESS4.jpg
Det er bare kreativiteten som setter en stopper for hva en Elevbedrift kan fokusere på. Alt i fra ferdigpakkete reisekofferter til kokkebøker er blant noe som vi har sett fra tidligere elevbedrifter på Salangen skole. FOTO: ALEKSANDER WALØR
 

Messe på kulturhuset
Matthew Gundersen og Christian Nestun samarbeider om sin elevbedrift, og Gundersen ser fram til onsdagen og håper det blir en god oppslutning i kulturhuset under skolemessen. – Vi håper det kommer folk. Jeg vil at dette skal gå greit, sier Gundersen og kommenterer det er viktig å vise hva de står for. Alle gruppene har valgt hver sine ting å fokusere på, og det er mye tøft og spennende som man kan få samtidig som man støtter en veldig viktig sak på skolemessen senere denne uken.