Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ingerannfosslibig[1]
Daglig leder for Salangen HelseRehab, Inger- Ann Fossli. FOTO: VERONIKA KLAUSSEN

Salangen HelseRehab:

19 må permitteres igjen

SJØVEGAN: Ikke lenge etter oppstarten kommer meldingen om at Salangen HelseRehab igjen må permittere 19 ansatte på ubestemt tid.


Etter mange endringer og hard jobbing åpnet endelig Salangen Helserehab dørene opp igjen i høst, nå må de permittere. Fra den 12.desember blir 19 ansatte på Salangen HelseRehab permittert. - De annsatte har vært forberedt på at dette kunne komme da oppstarten i høst har vært basert på en prøveperiode, og hvor vi var avhengig av å få til et samarbeide med kommunene i regionen for få få dekket opp de antall senger som må til for at drifta skal gå rundt, sier daglig leder Inger Ann Fossli til nettavisen.


Avtaler

Salangen Helserehab hadde tidligere en avtale med Helse Nord, men denne ble sagt opp i fjor. Nå er de avhengig av at kommunene kjøper plasser av helserehaben. Slik det er i dag har sykehusene en del pasienter som er ferdigbehandlede, men hvor de blir liggende på sykehus fordi kommunene ikke har noe tilbud til dem. Disse koster kommunene 4000,- kroner per døgn, mot 3000,- på helserehab. I tillegg må kommunene nå dekke 20% av kostnadene for alle sykehusinnleggelser i kommunene og den regningen er allerede sendt til kommunene.


Samhandling

I den nye samhandlingsreformen som er kommet er det lagt opp til store overføringer fra staten, men dette skal dekke blant annet egenandelen til Helse Nord, og når den regningen er betalt er det ikke noe igjen. Salangen kommunes andel var på 2,6 millioner og regningen til helse nord var på 2,4 millioner. Da er det ikke nok til å kjøpe inn plasser på Helserehab. Dette er med på å øke usikkerheten til det å få inn inntekter slik at dørene ved Salangen HelseRehab fortsatt kan holdes åpen og regionens beste rehabiliteringstilbud kan fortsatt benyttes.


Plassene

Salangen HelseRehab er avhengig av å kunne ha 12 dekkede sengeplasser for å få driften til å gå rundt, men Salangen med sine 2500 innbyggere har bare et behov for 2 beregnede plasser. Lavangen har allerede sagt nei grunnet økonomi, mens det enda er noen kommuner som ikke har tatt et endelig standpunkt. - Det gjenstår nå å se det endelige resultatet, men om vi ikke får til en avtale med flere kommuner blir nok permitteringene på Salangen HelseRehab slik de er, sier daglig leder Inger Ann Fossli før hun avsluttet med å si at man krysser fingrene og håper på at avtalene går i orden, slik at man kan tilbakekalle permitteringsvarslene og vi fortsatt kan holde dørene åpne.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn