På Elvenes er denne uken 15 elever sammen med 5 lærere og instruktører for å fly droner som en del av elevenes utdanning. Ingeniør Tore Riise forteller til nettavisen at elevene ved droneteknologiutdanningen ved UiT har i forkant av denne uken på Elvenes hatt en ukes teori i Tromsø som har ledet inn til denne praksisen. – Det elevene skal lære denne uken på Elvenes er å fly ubemannede fly utenfor synsfelt, altså at de ikke kan se flyet eller dronen fra bakkestasjonen.  Vi har med to typer droner; den ene er en fixed wing, som er en vinget flymaskin som har med tre av hit til Elvenes, i tillegg har vi fire multikopter droner, som er av den typen de fleste forbinder med droner, sier ingeniør Tore Riise til nettavisen.

 

00667_droneflyving_elvenes_drone.jpg
Multikopter droner var en av maskinene elevene skulle lære seg å fly. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Skryter av Elvenes
Riise forteller videre til nettavisen at Elvenes er særdeles ideell for droneundervisning. – Vi har valgt nettopp Elvenes fordi dette er en veldig ideell plass for å drive denne typen aktivitet. Her har vi brakker hvor elevene kan bo med flyplassen rett utenfor dørstokken og får levert mat. I tillegg er det jo lite aktivitet og trafikk her ellers så vi får fred til å holde på. Vi skal nå være her hele uka frem til fredag hvis været holder, sier Tore Riise avslutningsvis i intervju med nettavisen.

 

00667_droneflyving_elvenes_bakkestasjon.jpg
– Det er absolutt interessant å være her å lære å fly droner. Her lærer vi å styre droner uten noe håndholdt kontroll. Vi har flydd med denne typen droner og fixed wings før, men aldri på slike avstaner som her, sier 3. års studentene ved droneteknologiutdanningen ved Universitetet i Tromsø, Karine Borgerud og Karl Fredrik Berg (stående). FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Se film der de sender opp en drone av typen "fixed flying drone" under: