Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mandag 3. august 2020
 • mandag20°C
 • tirsdag16°C
 • onsdag16°C

Siste smånytt

 • mandag 09:30 Holder åpent i sommer Krambuvika bygdemuseum i Lavangen vil holde åpent hver søndag i juli. Første åpningsdag er den 12.juli. På museumsområdet finnes flere bygninger, med varierte utstillinger.
 • fredag 08:14 Merket opp gangfeltene Natt til i dag fredag ble gangfeltene i sentrum av Sjøvegan merket opp på nytt. Noe mange nå setter stor pris på. Arbeidet ble utført av mannskaper på oppdrag for Statens vegvesen.
 • onsdag 14:37 Ikke lengre rådmann Erling Hanssen i Lavangen kommune får ikke lengre kalle seg rådmann, fra nå av heter jobben hans kommunedirektør. Det er i forbindelse med den nye kommuneloven at man nå endrer stillingstittelen på kommunens øverste administrative leder. Kommunestyret valgte å endre tittelen torsdag 11.juni til kommunedirektør. Det melder kommunens nettsider.
 • tirsdag 14:56 I gang med kantslåing Tirsdag ettermiddag er kantslåingen i full gang. Det jobbes med å fjerne ugress langs veiene i kommunen. Dette arbeidet vil foregå i løpet av tirsdagen og muligens noen av de kommende dagene. Vær derfor OBS på traktorer langs fortauene.
 • mandag 11:11 Fv. 84 Fossbakken - Tennevoll stengt på grunn av flom Statens vegvesen melder på sine hjemmesider at fylkesvei 84 Fossbakken - Tennevoll er stengt på grunn av flom. Ny vurdering vil komme klokken 14:00. Veien har i løpet av forrige uke også vært stengt på grunn av flom.
 • mandag 14:59 Ønsker kjønnsnøytralt navn på fylkesmannen SJØVEGAN: Regjeringen har bestemt å endre de kjønnsspesifikke stillingstitlene til å bli kjønnsnøytrale i alle statens virksomheter. - Det er på høy tid at vi endrer navnene på stillingstitlene i staten til å bli kjønnsnøytrale. Derfor har regjeringen bestemt at statens øverste representant i fylkene skal ha et kjønnsnøytralt navn fra 1. januar 2021, sier Kommunal og moderniseringsminister Nikolai Astrup i en pressemelding fra departementet.All den tid stillingstittelen "fylkesmann" endres må også navnet på virksomheten endres. - Vi trenger de aller beste hodene til å jobbe i staten – uavhengig av om de er kvinner eller menn. Det er både gammeldags og utdatert at tittelen på stillingen knyttes til hvilket kjønn en har. Derfor endrer vi praksis og oppdaterer stillingstitlene i tråd med at vi er en åpen og inkluderende arbeidsgiver, sier Nikolai Astrup. Han oppfordrer nå folk i hele landet til å komme med sine innspill.
  - Vi vet det er mange synspunkter på hva dagens fylkesmann skal hete i fremtiden, og vi vil derfor bruke tiden fremover til å lytte til gode innspill fra folk i hele landet, sier Astrup.
 • torsdag 10:49 Tre av ti kjenner ikke mønsterdybdekravene En spørreundersøkelse gjort på av YouGov på vegne av Tryg forsikring viser at tre av ti bilister ikke kjenner kravene for mønsterdybde. En minste tillatte mønsterdybden for sommerdekk er 1,6 millimeter. Det er minimum, og vil til sammenligning med et nytt dekk ha mange titalls meter ekstra i stopplengde ved bremsing i 80 km/t. I spørreundersøkelsen gjort av YouGov for Tryg Forsikring, kommer det også frem at 16 prosent av de spurte ikke vet hvordan de kan sjekke mønsterdybden på dekkene selv.
 • torsdag 11:59 Maloney med ny vindudekorasjon SJØVEGAN: Kåre Maloney har fått ny vindudekor på plass på kafeen. Det melder kafeen på sin egen Facebook-side.
 • onsdag 11:13 Trafikkuhell i Lavangen Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Fossbakken i Lavangen. Det melder Politiet på Twitter onsdag formiddag klokken 11:06. En personbil skal ha kjørt på en annen bil bakfra. Det skal ikke vært meldt om personskader. Et vogntog har problemer med feste som følge av stansen og legger på kjetting.
 • søndag 17:12 Rein i veibanen GRØTLANDSURA: Det meldes om reinflokker som holder til i nærheten av veibanen på fylkesvei 848 ved Grøtlandsura i Salangen. Billister bes være oppmerksomme.
vis flere