Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Medbykryssbig
Egil Danielsen er redd for at sine unger skal bli påkjørt i det uoversiktlige Medby-krysset. FOTO: KARIN SWART-DONDERS

Etterlyser tiltak for Medby-krysset:

Frykter for ungene- Mesteparten av slekta mi er overkjørt. Både far og mor og besteforeldrene. Min eldste sønn ble påkjørt i 1998. Heldigvis knekte han bare foten. Jeg går bare her og venter på at datteren min også skal bli  påkjørt. Vi er fortvilt alle sammen som bor her.

Bør skiltes
Det er sterke historier Egil Danielsen forteller om Medby-krysset. Tidligere var det en riksveg, nå er det Troms fylkeskommune som har ansvaret for veiskillet. Krysset er det farligste i hele Troms, sies det.  - Årsaken til dette er uoversiktlig vegkryss og manglende skilting. Det er ikke noe skilt som viser at man nærmer seg et vegkryss, skriver Danielsen på den nylig åpnende nettsiden Fiksgatami der folk kan legge inn meldinger om ting som mangler i nærområdet. Spesielt utsatt er barn og eldre som skal komme seg til butikken eller bussholdeplassen.


Kjempet for trygg vei

Det er mange unger som bor i området, og beboerne har kjempet for et trygt vegkryss i mange år. Blant annet har folk tilbudt deler av sin egen eiendom for at veien skal kunne legges om på nedsida bakom husene, uten at de ulike aktørene har gjort noe med det, ifølge Danielsen. Nå vil han ta saken videre til Troms fylkeskommune.


Speil

- Nabolaget har hengt opp et eget speil for de som skal kjøre ut her med bil. Men dette fungerer dårlig for gående, Speilet er og av dårlig kvalitet og må skiftes ut. I tillegg bør det skiltes om at man nærmer seg et farlig vegkryss og hastigheten bør settes ned fra 60 kilometer i timen til anbefalt 30 kilometer i timen, skriver Danielsen. Salangen kommune er enig at krysset er farlig. - Utbedring er prioritert i kommunens trafikksikkerhetsplan, men ansvar for gjennomføringa ligger nå hos fylkeskommunen, opplyser teknisk sjef Tore Ratkje. Men kommunen vil se på speilet i tiden som kommer. Ratkje er ikke sikker på at et speil er den beste tekniske løsningen, og sier at et speil kanskje gir en falsk trygghet. - Vi vil vurdere det og se hvor mye det koster å skifte speilet, sier Ratkje.


Til fylket

Egil Danielsen, som blir bestefar til sommeren, er redd hver gang tungtrafikk, trailere med mer, dundrer forbi. - Jeg kan ikke sitte her og vente på at nær familie eller mine egne barn skal bli kvestet i dette krysset. Mitt verste scenario tør jeg ikke å tenke på engang men kan komme til å skje da mange holder høyere hastighet forbi her enn 60, sier en frustrert Danielsen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn