Årets festival avholdes 30. juni- til 3. juli, og nå slippes navnet på en av artistene som skal opptre. - Vi har fått Derek W. Dick, bedre kjent som Fish, på kroken! Det har vi jobbet lenge med, og vi er utrolig fornøyd! Kurt Jan Kvernmo i Millionfisken nærmest hopper i begeistring. – Hvem kunne være mer egnet til festivalen! 
En gang var Fish sangeren i progressive rockbandet Marillion, som i 1985 hadde stor suksess med singelen Kayleigh og albumet Misplaced Childhood. I 1988 forlot han Marillion for å satse på en solokarriere. Av de albumene han har laget siden kan nevnes Sushi (1994), Sashimi (2001) og Bouillabaisse (2005).
 


På bildet:
Kurt Jan Kvernmo (nærmest) og Tor-Arne Chruickshank i årets Millionfisk- komite. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Tar fra premiepotten

En slik stor artist stiller selvfølgelig ikke på dugnad. Når nettavisa spør Kvernmo med hvor mye penger arrangøren må gå ut, blir han stille en liten stund, før han svarer at det nok tilsvarer en million kroner. –Jo, det er mye, innrømmer Kvernmo. - Men tenk på markedsføringsverdien! Nå kan vi faktisk begynne å selge festivalen til England. Hør på det: The Million Fish, sier han drømmende. – Honoraret til Fish har vi tatt fra premiepotten. Det er jo uansett gleden med delta i fiskekonkurransen som er det viktigste, ikke premien. Hovedvinneren kan glede seg til en undervannskonsert av Fish, som også stiller med både lydfiler og gode gammeldagse LP-er til de andre vinnerne, sier en fornøyd Kvernmo.


- Skandale!
Det er derimot ikke alle som er like fornøyd. –Det er en skandale!, raser ordfører Ivar B. Prestbakmo. –En stor skandale! Tenk på alle dugnadstimene som både handelsstanden og vanlige salangsværinger legger ned til denne festivalen. Og så kommer det en eller annen utrangert artist fra 80-tallet og skal ta premiepotten. Tenk hvor skuffet fiskerne blir. Undervannskonsert, du liksom. Hva blir det neste, skal de døpe den nye moloen til Fisherman International Mole? Det spør Prestbakmo kynisk. 

Se musikkvideoen til Fish under: