Nettavisens redaksjon fikk flere telefoner i går kveld rundt kl. 18.00 fra flere irriterte festivaldeltakere på Isogaisa- festivalen i Lavangen. Det var folk som var irritert over at en av bøndene i Lavangen hadde begynt og spre møkker på ett av jordene nær der Isogaisa- festivalen arrangeres ved Fjellkysten i Lavangen. - Det skapte en uhyggelig stemning på festivalen, med sterk og anstrengt lukt, forteller en av festivaldeltakerne til nettavisen.


- Uheldig kombinasjon
Festivalleder Ronald Kvernmo var også litt opprørt over gjødsel- spredningen som skjedde i går kveld like i nærheten av festivalområdet til Isogaisa. - Vi er jo klar over at jordbruket skal gå, men hadde det ikke vært mulig og kunne ventet noen dager med å starte med gjødslingen, enn akkurat under festivalen. Dette er ikke første året at vi er her, og at gjødslingen skjer, sier Ronald Kvernmo. Han er likevell optimistisk. - Nå kom det jo regn like etter gjødslingen, og det demper jo lukten som kjent, og bra var det, sier Kvernmo. Han håper at man kan unngå gjødslingen midt under festivalen til neste år. (Artikkelen fortsetter under bildet)

uheldigstartbig2.jpg
Festivalområdet på Isogaisa- festivalen ved Fjellkysten i Lavangen.


- Jeg skal drive næring
Gjødslingen foregikk på bonde Tor Erik Lind sine jorder i nærheten av Fjellkysten. - Det var grisebonde Johnny Lyngstad som onsdag ettermiddag var oppe og gjødslet på jordene mine. Jeg har gitt dem tillatelse til det, for grisefjøsen vi har i Lavangen er snart det eneste som er igjen av gårdsdrift i Lavangen, og det synes jeg vi skal støtte, sier Lind. Han understreker en ting sterkt ovenfor festivalledelsen av Isogaisa: - Jeg har en næring jeg skal drive. Jeg kan ikke stoppe drifta med jordbruk og sauedrift på grunn av at folk sitter i skogen og slår på trommer. I helga har vi også flytting av sauer som vi har vært år på denne tiden, og det vil nok merkes også, sier en bestemt bonde Tor Erik Lind.