Litt under ett år har gått siden LIF møtte anleggsansvarlig i Troms Fotballkrets, Geirfinn Kvalheim. - Den lille bygda vår, med knappe 1000 innbyggere, har på nytt vist at det går an om man bare står på, skriver Kristine Haugen på vegne av LIF i e-post til nettavisen .


Grundig dugnadsarbeid
Den siste tiden har flere titalls Lavangsværinger og andre væringer stilt opp til dugnadsarbeid og sørget for at den nye fotballbanen ble ferdig i tide. I sitt skriv understreker Haugen at hver dugnadstime var verdt arbeidet. Den nye fotballbanen er allerede tatt i bruk og brukes både til organisert og uorganisert trening.


Utsatt betaling
Netopp økonomi har jo vært en av utfordringene underveis. Idrettsforeninga har søkt om spillemidler, men avventer svar på søknaden. Kommunen samt lokale bedrifter har imidlertid bidratt økonomisk, mens det resterende beløpet dekkes med en såkalt mellomfinansiering (foreløpig lån).


Planlegger offisiell åpning
Den offisielle åpningen avvikles etter planen 15. august fra klokken 17.00 og utover kvelden. Det blir da grilling og sosialt samvær i tillegg til straffesparkkonkurranse. Klokken 18.00 foregår åpningsseremonien ved ordfører Erling Bratsberg, før Lavangen IF spiller sin første hjemmekamp på nytt underlag mot Furuflaten klokken 19.15.