Mange liker å stelle i hagen, og det er mange lidenskapelige hobby-gartnere rundt om i landet, så når Ingebjørg Hage inviterer til foredrag om tema har hun en stor målgruppe av likesinnede. Foredraget heter Hager mot nord og baserer seg på en bok som foredragsholder Ingebjørg Hage har vært med å skrevet. 


Fokus på gammel hagetype
- Boken er ganske mangfoldig og inneholder mange forskjellige kapitler, selv blir jeg å fokuserer foredraget rundt spesielt ett av kapitlene som jeg skrev til boken som går på stuehager, som er en gammel hagetype som besto av en ofte kvadratisk hage som var gjæret inn, forteller foredragsholder Hage i intervju med nettavisen.

Hager_mot_nord_artikkelfoto.jpg
Dette er et gammelt bilde som viser hvordan stuehagene så ut. FOTO: PRIVAT.


Hva er en stuehage?
Stuehagene er et gammelt fenomen som har sitt opphav i Nord-Norge, og kunne variere fra å være til ren pryd og rekreasjon til nyttehager, og ofte kombinasjoner av dette. - Jeg vil også gå inn på hvilke planter som var brukt i disse hagene. Det var ofte flerårige blomster, men også sommerblomster som ble sådd hvert år, avslutter forfatter og foredragsleser Ingebjørg Hage.