Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
Hh_utsatt_header
Saken om hva Herredshuset på Sjøvegan skal være i fremtiden ble utsatt under mandagens kommunestyremøte. Dette etter forslag til vedtak i fra Sosialistisk venstreparti og Arbeiderpartiet om utsettelse. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Ingen endelig dom for Herredshuset:

Saken ble utsatt

SJØVEGAN: I dag, mandag skulle Herredshuset videre skjebne avgjøres i kommunestyret. Utfallet ble til slutt at saken utsettes til høsten etter forslag fra Sv og Ap.


Mandag skulle kommunestyret i Salangen avgjøre hva som skal skje med Herredshuset på Sjøvegan. I grove trekk kan saken oppsummeres i at det er to potensielle utfall kommunen har å velge mellom; å legge ut for salg, eller beholde og restaurere. Teknisk sjef ved Salangen kommune, Reidar Berg sa fra talerstolen på kommunestyremøtet at bygningen innvendig kunne sammenliknes med Salangen skole før restaureringen. – Det er ikke isolert i veggene, vinduene er gamle og heller ikke isolert, og varmeanlegget må utskiftes, men det er et bra betongskall, opplyste Berg overfor kommunestyret.

Hh_utsatt_ingerss.jpg
Det var to punkter i det edelige forslaget til vedtak som Sv og Ap kom med; utsetting av saken til høsten og at administrasjonen skal fremlegge kostandsoversikt over leie av kontorfasiliteter kontra utgiftene av å renovere og ta i bruk Herredshuset. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN


Sv fornøyd med vedtaket
Representanter fra flere partier var oppe på talerstolen da saken ble tatt opp. Sv fremmet forslag til vedtak på to punker, der saken skulle utsettes og at det skulle nedsettes en komité til å foreta en videre vurdering. Etter gruppemøte hadde Ap og Sv gått sammen å fremla forslag der punktet om utsettelse forble, og at administrasjonen skal legge frem en oversikt over kostnader på leie av kontorfasiliteter. Dette ble til slutt vedtatt. – Vi er fornøyde med vedtaket. Nå som at saken igjen tas opp til høsten kan det gjøres en endelig vurdering på et mer konkret grunnlag. Administrasjonen har allerede gjort en grundig vurdering, men vi ønsker et større fokus på kostnader for leie av kontorlokaler kontra renovering av Herredshuset. Noe som er viktig for hva man kan se for seg for fremtidig bruk av bygget, forteller leder av Salangen Sosialistisk venstreparti, Aasa Utstøl i intervju med nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Arrangementer

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS