Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
drapssakenrasmussenbig
Tidligere lensmann, Hans Roar Rasmussen har stått på i alle årene for å finne svar på drapssaken i Salangen.

Sjøvegan-drapet:

Pågrepet for drapet

SJØVEGAN: En mann med utenlandsk opprinnelse i 30- årene er pågrepet og siktet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i 1998. Drapet fant sted fredag 17. juli 1998.


Etter 20 år i uvisse kan familien endelig få gladmeldingen om at politiet har pågrepet en mann for drapet på deres mor i Salangen i 1998. Det er etter en ny gjennomgang av bevisene at saken og det samla bevisbildet gjør at politiet nå kan pågripe den siktede for skjellig grunn. I en pressemelding fra politiet fredag kommer det frem at siden i juni i fjor har et team i Troms politidistrikt og etter hvert Kripos sin Cold Case-gruppe intensivert arbeidet med drapssaken.


Digitalisering
Etterforskningen har særlig gått på digitalisering av dokumentene i saken for bedre analyse av eksisterende informasjon, gjennomgang av kriminaltekniske bevis, og oppfølging av det såkalte Tyskland-sporet fra sommeren 2017. – Mannen i slutten av 30-årene er av utenlandsk opprinnelse og har utenlandsk statsborgerskap. Han befant seg i Salangen på drapstidspunktet, men har oppholdt seg utenlands de siste årene. Han ble pågrepet på Gardermoen lufthavn onsdag formiddag i det han ankom landet, sier lensmann og leder for Midt-Troms Andreas Nilsen i Troms politidistrikt, til avisen Svalbardposten.


Pressekonferanse
Politiet har ikke ytterligere informasjon til media nå, men inviterer til pressekonferanse på politihuset i Tromsø klokken 12.00. På pressekonferansen vil politiadvokat Kirsti Jullum Jensen og lensmann Andreas Nilsen være tilstede.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn