Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
008408564_ibestad_fiber (1)
– Dette er et prosjekt vi har høy prioritering på, forteller ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind.

Høy prioritet på fiberutbygging:

-Viktig tilrettelegging

SJØVEGAN/HAMNVIK: Fiberutbyggingen er i full gang på Ibestad, og kommunen som utbygger skal i løpet av høsten ferdigstille fase 2 av de totalt 4 fasene av utbyggingsprosjektet.


På Ibestad er fiberutbyggingen i full gang og kommunen som utbygger skal ferdigstille fase to som dekker Sørrollnes i løpet av høsten. Fase tre som igangsettes og fullføres til neste år går ut på å etablere fiberdekning i bygdene Klåpen og Årbostad, før fjerde og siste fase skal utføres i 2020.


Så godt som ferdig
Ordfører Brustind er ved godt mot.– Vi har pr. nå 95% fiberdekning på Ibestad. Det er kommunen selv som er utbygger for fibernettet ettersom vi ikke fikk noen private til å gjøre utbyggingen. Kommunen har høy prioritering på denne utbyggingen ettersom de tilbakemeldingene vi har fått er at fiber er viktig for lokalsamfunnet og for at Ibestad ikke skal havne i bakleksa. Det vil være en viktig tilrettelegging både for næringslivet og innbyggerne i Ibestad kommune. Dette er et kostbart prosjekt, men vi har holdt høyt tempo på arbeidet, opplyser ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Arrangementer

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS