Avtalen om at DNB tilbyr banktjenester gjennom Postens salgsnett forlenges med to måneder frem til 1. september 2020.

Banktjenestene skulle opprinnelig avvikles 30. juni.

Det har lenge vært klart at avtalen som har gjort det mulig å utføre dagligbanktjenester på postkontorer og i Post i Butikk skal avvikles.

Når den nå forlenges, er det av hensyn til personer som vil få problemer med å få utført enkle banktjenester som kontaktuttak fra giro dersom de ikke kan gjøre dette på Posten.

Alle banktjenester unntatt valutatjenester og giro-innbetaling blir videreført i Postens nett frem til 1/9-2020. Myndighetene og NAV arbeider med alternative løsninger for denne gruppen, og målet er at de skal være på plass innen 1. september. Elisabeth Gjølme er kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

Hun forteller at Posten ikke ville risikere at de med behov for denne tjenesten skulle vært nødt til å stå uten.

- Det er ofte de som trenger det mest som ville hatt dette problemet, og det kunne vi ikke risikere, sier hun.

Derfor inngikk Posten og DNB en ny avtale som er i virkning over de neste to månedene.

- Vi har koordinert oss med DNB slik at folk fortsatt i de neste to måneden kan få utført banktjenester hos Posten, sier Gjølme.

Tjenestene hun sikter til er blant annet ytelser via NAV - noe man trenger en bankkonto for å få.

- Det er noen personer som ikke har bankkonto og pinkode som ikke kan få for eksempel ytelser fra NAV utbetalt, og da må vi ha en løsning som gjør at dem kan få en giro. Den giroen må kunne gjøres om til kontakter. Dette er rett og slett for å sikre at folk får pengene sine, sier hun.

PostDNBBIG2.jpg
SAMARBEID: - Vi har koordinert oss med DNB slik at folk fortsatt i de neste to måneden kan få utført banktjenester hos Posten, sier Gjølme i Posten Norge. FOTO: TORBJØRN KOSMO