Med et voksende hesteengasjement på Ibestad er det nå blitt et ønske, og kanskje til og med behov for en egen rideklubb. Det er Helga-Malene Meyer som er initiativtaker for dette, og de skal ha et stiftelsesmøte tirsdag 29. september som skal holdes på Stall Meyer.

Formålet med en egen rideklubb er at de som driver aktivt med hest på Ibestad og har lyst å konkurrere og være med på stevner skal ha muligheten til å representere sin egen hjemplass og kommune. Det er altså slik at for å delta på slike stevner må man være medlem i en organisert rideklubb, og da er det ikke alltid like kult å skulle representere nabokommunen når det ikke er der man hører til eller trener på fast basis.

rideklubbbig2.jpg
Helga-Malene er initativtaker til å få startet opp en rideklubb på Ibestad. 

Interessen blusser opp
Det er flere år siden de sist hadde en rideklubb på Ibestad og hestemiljøet lå dødt lenge, men det siste året har det virkelig begynt å ta seg opp igjen. Det er nå flere unge ryttere som ønsker å komme skikkelig i gang med den interessen de har og da er det også behov for en egnende plass å la de utvikle seg.

- Vi ønsker å fremme hesteinteressen, å vise fram den flotte idretten å holde på med hest og de forskjellige grenene som finnes innenfor det, også ønsker vi å åpne opp for et enda større miljø her i nærområdet. Vi har nå mange flotte ryttere her på Ibestad som vi ønsker å vise frem, som har mye å komme med og da er det viktig å gi dem muligheten, sier Helga-Malene.