Sommerles.no er bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august.

Deltakerne samler XP (poeng) ved å løse oppgaver, stikke innom det lokale biblioteket for å hente kodeord, og fremfor alt, lese og registrere så mange bøker de bare orker i løpet av sommerferien! Deltakerne får dessuten eksklusiv tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, skriver Sommerles på sine egne hjemmesider.

På Ibestad er det første gang kommunen deltar i denne kampanjen. Ingvild Johansen er enhetsleder for kultur i Ibestad kommune og hun mener det er mange positive aspekter ved å delta i kampanjen.

- Det er i sommerferien og utenfor skoletid. Dette vil inspirere barna til å lese i ferien. Det skaper leseglede. Man kan også bli lest for, for å delta. Det er veldig fint og det er for alle, forteller hun.

Hun oppfordrer barna til å delta, men samtidig foreldrene til å opplyse barna om kampanjen.

- Det er klart at vi vil oppfordre barna til å delta, sier hun.

Premiene er av det varierte slaget, forteller Johansen.

- Man kan vinne haitenner, armbånd og smykkesteiner, sier hun.

Ingvild_header
OPPFORDRING: Enhetsleder for kultur i Ibestad kommune Ingvild Johansen oppfordrer barna til å lese i løpet av sommeren. FOTO: PRIVAT