Salangen Brann og Redning inviterer til åpen dag på brannstasjonen lørdag 21. september. Her vil de besøkende få mulighet til å se hvordan våre brannkonstabler jobber, og i tillegg prøve noe av det forskjellige utstyret og verktøyet brannkonstablene bruker, som for eksempel brannslukkingsapparat, eller til og med en rundtur i brannbilen. – Det er åpen dag på brannstasjonen både for voksne og for barn. Alle har forskjellige ting de lurer på, og da skal vi gjøre det beste for å fjerne usikkerheten, forteller varabrannsjef i Salangen, Svein Åge Hegge. Brannstasjonen er åpen fra og med Kl. 11.00 til 15.00 ved Strandveien 41.

 

apen_brannstasjon_2019_ARKIV_INGRESS3.jpg
Det er mye mer enn bare en enkel vannslange som brukes under brannslukking. Under besøket på åpen dag i brannstasjonen kan man prøve ut noe av utstyret Salangen brann og redning bruker i sin jobb. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

 

Blir bløt
I fjor var det omtrentlig 100 besøkende på brannstasjonen i Salangen. Hegge mener det flotte været var et trekkplaster da, men håper uansett mange tar turen innom i år. – Vi serverer både boller, brus, saft og pølser, i tillegg til alt vi har planlagt. Vi har litt varme som folk skal prøve å slukke, så jeg håper dette blir interessant i år, forteller Hegge, og bemerker at uansett hva været bringer, kan man bli litt bløt uansett. – Det er forebyggende arbeid, som er absolutt viktig å gjøre en gang i blant, avslutter Hegge fornøyd.