Astafjordkarusellen er en trimkarusell med åtte mosjonsløp ulike steder i Salangen, Lavangen og Ibestad og arrangeres av Øvre Salangen IL, Salangen IF Friidrett, Lavangen IF og Andørja Sportsklubb. 

Astafjordkarusellen er åpen for deltakere i alle aldre, og deltakerne velger selv om de vil gå eller løpe. Det viktigste er at folk holder seg i aktivitet.

Første løp avlyst

Moanløpet på Tennevoll  er avlyst grunnet smittesituasjonen i kommunen og planlegges til høsten.

- Vi starter 26.mai med Strandløpet i Salangen. Så utsetter vi første løpet i Lavangen og setter det opp til høsten, sier Arne-Vidar Hellefossmo.

Ellers vil løpene gå som planlagt. På bakgrunn av smittevernregler vil det bli enkeltstart med ett minutts startintervall i de første løpene. Hvis smittevernreglene blir endret blir det puljestart eller fellesstart i de senere løpene.

Fokus på smittevern

Astafjordkarusellen følger råd og pålegg fra myndighetene som er gjeldende i forbindelse med Covid-19. Vi vil gi ut mer informasjon om dette på Facebooksiden før hvert løp.

- Folk må bare følge med på Facebook når vi legger ut informasjon. Her kan folk også melde seg på Astafjordkarusellen, sier HellefossmoPå bakgrunn av smittevernregler vil det bli enkeltstart med ett minutts startintervall i de første løpene. Hvis smittevernreglene blir endret blir det puljestart eller fellesstart i de senere løpene.

Startkontigenten er 50 kr pr. løp eller 200 kr for hele karusellen (8 løp). Påling kan du enten gjøre via Astafjordkarusellen på Facebook eller på www.eqtiming.no
Alle som er med på fire løp premieres.