Leder i Salangen IF Fotball Stig Eggen forteller fredag at det ikke blir Tine Fotballskole i år.

- Vi har avlyst blant annet fordi vi ser at det blir for vanskelig for alle barna å skulle overholde en-metersregelen, sier han.

I løpet av arrangementet ville flere av instruktørene ha vært ungdommer. For dem å skulle håndtere grupper på 30 barn i disse tider mener han ville blitt for komplisert.

- Problemet er at det har instruktører som er fra 16 år og oppover. Det er for mye ansvar å gi til en 16-åring, sier han.

Eggen mener risikoen ved å skulle ha arrangert et arrangement som Tines fotballskole ville ha blitt for stor.

- Vi har valgt å avlyse i år. Vi må bestille det vi trenger, og det er for stor risiko slik det er nå. Det er nok mange som ikke vil være med grunnet korona. Vi trenger 70-80 deltakere for at dette skal gå rundt, sier han.

Tines fotballskole skulle ordinært ha gått fra mandag 22. juni og tre dager framover. Dette blir ikke noe av.

- Det er synd for barna. Det er mange som har sett fram til dette. Dette er i uka etter skoleslutt hvor de fleste foreldrene ikke har gått på ferie enda, sier han.

Eggen forholder seg like fullt til realitetene bak koronapandemien.

- Den må vi bare forholde oss til. Normalt bruker det å være mellom 80-150 barn og da blir man fort grupper på 30 stykker. Å skulle holde en meters avstand er da ikke lett. Man kan ikke forvente at dem skal klare det. Som arrangør har vi et reglement å forhold oss til, og sånn er det bare. Nå driver dem på åpne opp i reglementet, men det blir for sent for oss, konstaterer Eggen.