I forbindelse med et besøk til Salangen-Nyheter ønsket administrerende direktør for MTG Norge, Morten Aass å prøve ut fiskelykken i Millionfiskens farvann ettersom han fikk et pass til neste års arrangement av selveste Millionfiskens far, Tor-Arne Chruickshank. Tross kalenderen viste 14. desember og utenfor kontorvinduet var det -4 grader celsius og en svak vind fra nordøstlig retning var fiskelysten definitivt til stede. Undertegnede ble satt i oppgave å guide direktøren og å bistå med nødvendig utstyr, her falt valget på en slukstang, med en 40 grams stingsild. Aass ønsket å prøve fiskelykken ute på moloen på Sjøvegan, en potensielt lovende plass for fiskefangst, tross forholdene.

Aass_Morten_paa_fisketur_ingress.jpg
Administrerende direktør ved MTG Norge, Morten Aass er en lidenskapelig tørrfluefisker, og har fisket både på Kola og på Island, hvor det er relativt tett mellom storfiskene. Han har enda til gode å fiske i Salangselva, enn så lenge. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN 


Erfaren fisker
Aass fisket seg effektivt ut over moloen mens samtalen pågikk, utelukkende fiskerelatert. Dessverre endte det med svart hav og nullfangst for MTG direktøren denne gangen, men det så ikke ut til at skuffelsen ble så meget stor. Mannen har tross alt noen timer med fiskestang bak seg, og er stadig på fisketur sammen med flere av Skandinavias mest profilerte fluefiskere, allikevel ligger det vel blant erfaringene at ikke hver fisketur nødvendigvis betyr fangst. I hvert fall ikke i midten av desember med nordøstlig vær på 68 grader nord. Direktøren er hjertelig velkommen tilbake igjen om et halvt års tid, undertegnede skal da bistå med en mer helhjertet guiding i de mange skjulte perler i regionen, og da med fluestang!